Welcome

Welcome

About Me

Nama : Nik Mohd Fadli Bin Nik Hamat, Callsign : 9W2 DIG, Bandar : Kemaman, Negeri : Terengganu, Negara : Malaysia. Tel : +6019-9139001 Email : nik3114@yahoo.com

Thursday, October 8, 2009

XTVT MEMASANG ANTENNA DI BASE ABG JAB

Pada 3 Okt 2009 rakan-rakan telah bergotong-royong menaikkan antenna baru di Base Abg Jab di Jalan Tekukur, Kuala Terengganu. Satu pencapaian yang baru untuk Abg Jab kerana ' up grade " kemampuan untuk terbang lebih jauh.


Kelihatan 9w2 SIK - Tok Wan dan 9w2 OKT Pak Syah memegang tiang antenna untuk didirikanDibantu oleh 9w2 HHA - Man UMTOk tolak kuat sikit, hati-hati nanti ada yang terkentut plak kang pasal kuat sangat tolak.Bahagian bumbung - 9w2 YAY, 9w2 KTR dan tuan empunya base. Ketinggian antenna mulanya mencecah 78 kaki tetapi hilang 20 kaki akibat tiang tengah patah semasa proses mendirikan tiang. Ini kerana bumbung base agak rendah dan tak dapat guna jentera bantuan.Ok, tolak kuat-kuat, kami tengah tarik ni.Jang, apa yang ternganga tu, ekau jolok apa dengan galah tu.Antenna dah selamat didirikan, apahal yang tiang nampak senget tu, Abg Jab ooi.Ok, dah tegak dah " Hmm, hensem tak aku "
Jang, kalau ekau nak turun, kena terjun je.Bersandar kepenatan selepas selesai mendirikan tiang antenna." Tok Wan, cuba simplek ke Johor ke Bali ke, dapat tak ", tanya 9w2 KCG" Aii, laparnya, mana Abg Jab ni, takkan tak dok pizza ke steak ke " .CQ CQ mana-mana rakan di jaluran, 9w2 Sierra India Kilo memanggil CQ CQ.

Apasal terlopong tu Pak Syah, nampak apa ?Tok Wan ni macam nak telan je handy tu, fikir 9w2 HHA - Man


Ambo ni kalu bab makan tak tolakBereh doh ni, ambo nak balik dulu ah,

Alhamdulillah segalanya berjalan lancar, antenna siap dipasang mencecah langit. Abg Jab tersenyum kepuasan, terima kasih rakan-rakan kerana kerjasama dan sokongan anda semua.

No comments:

Post a Comment